· 

Simpele makeover Strijkhoes

Pak alvast deze foto om hem op Pinterest te bewaren!

Strijken, ik vind het een rustgevende bezigheid.

's Avonds als de kindjes op bed liggen zet ik de strijkplank voor de tv, of wanneer de kinderen fijn spelen kom ik er bij staan met mijn strijkgoed. Zo ben ik fijn dichtbij en kan ik toch wat werk doen.

 

Sinds een tijdje heb ik een 'nieuwe' tweedehandse strijkplank, maar de hoes is niet mijn ding.  Ik houd er van om mij te omringen met zachte tinten, ook als het gaat om huishoudelijke spullen. Een nieuwe hoes lag voor de hand om te gaan maken.

Hoe ga ik te werk.

Uit een oud gordijn knip ik de nieuwe hoes. Het is een linnen gordijn van de Kwantum. Het wordt niet meer gebruikt als gordijn en al gauw kreeg ik het idee om de stof voor een aantal naaiprojecten te gebruiken.

 

Allereerst haal ik de oude hoes van de strijkplank, door voorzichtig het knoopje los te maken en de draden niet in de hoes te laten verdwijnen. Je kunt het zien op de foto hieronder. De oude hoes overtrek ik met een nieuwe stof, deze naai ik er op vast. Zo hergebruik je de hoes en is het niet nodig om een nieuwe tunnel te naaien met een koord er doorheen.

De oude hoes gebruik ik als patroon voor de nieuwe stof. Tussen de oude hoes en de nieuwe stof maak ik een extra laagje van wit katoen. Dit om doorschijnen van de print te voorkomen.

 

Op tafel plaats ik de nieuwe stoffen op elkaar, waarna ik de oude hoes aan de nieuwe stoffen vast maak met spelden.

Daarna knip ik om de oude hoes heen en kunnen de stoffen aan elkaar genaaid worden. Ik naai de stoffen zo dicht mogelijk naast de tunnel waar het koord doorheen zit. Zo kan straks het geheel om de strijkplank plaatsen en strak trekken.

 

Het naaiproces kan je bekijken in een kort filmpje op mijn Instagramaccount.

Ik vertelde al dat ik strijken geen straf vind,  en nu mijn strijkplank er zo mooi uit ziet pak ik hem er graag bij wanneer de kindjes fijn spelen en ik in hun buurt wil zijn.

 

Er staan nog een aantal leuke naaiprojecten in de wacht. Ik laat ze je graag zien in een volgende blogpost.

 

Voor nu, bedankt voor je bezoekje aan mijn blog,

lieve groetjes van Freekje.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    adriana (vrijdag, 08 juni 2018 22:56)

    Mooi geworden! Goed idee zeg!